Albérletet keres? Tippek és trükkök!

Albérletet keres? Tippek és trükkök!

2016-07-25 16:02:51

Albérletet keres?

Te is nehezen találod meg a megfelelő albérletet? Akkor már te is tapasztaltad vagy fogod, hogy annak ellenére, hogy a kínálat hatalmas nem egyszerű művelet olcsó és egyben elfogadható állapotban levő albérletet találni. A tökéletes lakhely kiválasztásakor számos apró dologra oda kell figyelni. Ezért a következőkben össze szedtünk neked, hogy semmi se maradjon ki.


Ár-érték arány

A bérbeadó által ajánlott biztos reális az ingatlan értékével? Ide tartozik a lakás elhelyezkedése, méretei, a modernizáció szintje, a környék, a megközelíthetőség stb.

Alkudható ár?

Ezt a pontot akár az előzővel is összekapcsolhatjuk. A főbérlő egyik célja, hogy minél előbb egy megbízható bérlőt találjon, így ha biztosítod róla, hogy rendszeres havi kereseted van és nyugodt életvitelt folytatsz, akkor sokkal inkább hajlani fog az ajánlat felé. Kedves-barátságos hangnemmel és néhány hétköznapi témával el tudod mélyíteni a bizalmat. Akár az is meggyőző lehet, ha a bemutatásra már egy havi bérleti díjjal érkezel. Sok más ember is albérletet keres, így ebben a szituációban neked kell „eladnod” magad a bérlők piacán. Fontos, hogy semmiképpen ne légy tolakodó, s erőszakos, ha a főbérlő visszautasítja az engedményt.

A fűtés

Mennyire elöregedett a rendszer és hogyan lehet fűteni (gáz-, táv-, házközponti-, villanyfűtés)? A különböző fűtés típusok árai is eltérnek. Itt vedd figyelembe a lakás méreteit is, mint pl.: milyen magas a homlokzat. Tehát mekkora teret kell befűtened a hűvösebb napokon. 

Arról is érdeklődj, hogy nyáron mennyire melegszik fel az ingatlan!

Nyílászárók

Fűtés szempontjából is az egyik legfontosabb tényező, hogy a meleg/hideg ne szökjön meg a lakásból. Ha főút vagy zajos környéken található a lakás akkor a hangszigetelést is ellenőrizd.

Állat és dohányzás

Ha dohányzol vagy házi állatot tartasz, akkor érdemes ezeket az elején tisztázni a főbérlővel.

Közös költség, karbantartás és társai

A társasházi törvény ellenére (nem az albérlőt, hanem minden esetben a tulajdonost terhelik a társasházzal kapcsolatos költségek) legtöbbször a bérlő kénytelen kifizetni az olykor 10 000 Ft-ra rúgó közös költséget. Nem számíthatsz nagy sikerre, ha megkérdezed a házban, hogy korábban kit terhelt az összeg, de azért nem árt. Továbbá a jövőre nézve fontos megbeszélni, hogy kit terhelnek majd az esetlegesen felmerülő javítás/felújítás/karbantartás költségei.

Bérleti szerződés

Tanácsos minden esetben írásos szerződést kötni az esetleges problémák és viták egyszerű megoldásának érdekében. Például: kaució mértéke, közüzemi számlák kifizetése, bérleti idő kezdete-vége, stb.

Segítség, ha albérletet keres  

Az ingatlanközvetítőnek számos előnye van. Igényeid minél részletesebben tárd fel, s egy tapasztalt közvetítő annál hatékonyabban tud segíteni megtalálni a tökéletes albérletet. Ne feledd, az ingatlanközvetítő nem csak annyit tud a lakásról amennyi a hirdetésben is megjelent.

ALBÉRLET
kiadó lakás infok
Kiadó lakás - „etikus kisokos”
Az elmúlt évtized vezető befektetési módszere volt a hasznosítási céllal vásárolt ingatlan. A vevők nagy többsége olyan megoldásokat keresett pénztárca és lehetőség függvényében, ahol az ingatlan állapotától függően nem csak a kiadásból, de a lakás értékének hosszabb távú növekedéséből is kamatoztathatta aktuális befektetését.
A kaució 5 lényeges tudnivalója
A kaució 5 lényeges tudnivalója
A kaució a szerződéses  kötelezettségvállalások biztosítására használt eszköz. Leginkább a bérleti  szerződések körében találkozhatunk a kaucióval, de számos más szerződéshez  kapcsolódó biztosítékként is szerepelhet. Mit érdemes tudni a kaucióról? 
albérlet, kiadó, kiadó lakás
Olcsó albérletek – Nem lehetetlen!
Olcsó albérletek – Nem lehetetlen Hova lettek az olcsó albérletek? Minél többet nézegeti az ember az ingatlan portálokat, a kiadó lakásokat, annál inkább biztosabb lehet benne, hogy olcsó albérletet találni bizony nehéz küldetés. Az utóbbi pár évben meglepően megugrottak az árak, Budapesten például 20 %-al, de a többi régióban is jelentősen drágultak az albérleti díjak.
felugró ablak bezárása
Hasznos információk lakáskeresőknek!

Heti egyszeri hírlevélben értesítjük aktuális lakáspiac helyzetről és alakulásáról.

Név

Email *

Kérem, adja meg nevét és e-mail címét, hogy tájékoztatni tudjuk!
Email címe megadásával hozzájárul, hogy hírleveleket kapjon.

*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!