Albérlet: hírek

Olcsó albérletek – Nem lehetetlen!

2016-08-01 11:26:29

Olcsó albérletek – Nem lehetetlen

Hova lettek az olcsó albérletek?

Minél többet nézegeti az ember az ingatlan portálokat, a kiadó lakásokat, annál inkább biztosabb lehet benne, hogy olcsó albérletet találni bizony nehéz küldetés. Az utóbbi pár évben meglepően megugrottak az árak, Budapesten például 20 %-al, de a többi régióban is jelentősen drágultak az albérleti díjak.


Egy átlagos budapesti lakás havi bérleti díja nagyjából 186 000 forintra emelkedett a kisebbnél nagyobb lakások esetében. A központtól távolabb, de még mindig jó helyen található ingatlan vagy egy kisebb lakás rezsi nélkül 100-120 000 forint köré rendeződött. Ahhoz, hogy ilyen lakást találjunk azonban hatalmas szerencsére van szükségünk. 

Megállt az árnövekedés

2016. február elején a kiadó ingatlanok árának növekedése nem csak megállt, hanem vissza csökkent a tavaly februári értékre. Ez azonban csak Budapest néhány kerületére és pár régióra vonatkozik, hiszen sok helyen stagnálnak a bérleti díjak. Országszerte azonban nem állt meg a növekedés. Az országos átlag bérleti árakat jelentősen felfelé húzzák a fővárosi díjak, de a vidéki területek közül Győr, Sopron és Székesfehérvár számít a legdrágábbnak. 

Olcsó albérletek - lakótárs kerestetik!

Az olcsó albérletek már csak az álmaiban szerepelhet az egyetemistáknak a legtöbbször, akik a tanulmányaik mellett nem mindig engedhetik meg, hogy állandó kereseti lehetőség után nézzenek. Így számukra és sok más embernek (pl.: családok, egyedülállók stb.) problémát jelentenek a magas árak. A diákok megpróbálnak lakótársakat keresni, s összeköltözni, hogy a költségek minél több felé aprózódjanak. Jó lakótársat azonban nagyon nehéz találni, hisz nem sok esély van rá, hogy hasonló életmódot folytató társ jelentkezik.

 

felugró ablak bezárása
Hasznos információk lakáskeresőknek!

Heti egyszeri hírlevélben értesítjük aktuális lakáspiac helyzetről és alakulásáról.

Név

Email *

Kérem, adja meg nevét és e-mail címét, hogy tájékoztatni tudjuk!
Email címe megadásával hozzájárul, hogy hírleveleket kapjon.

*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!