Kiderült, mi lesz a Déli pályaudvar helyén!

Kiderült, mi lesz a Déli pályaudvar helyén!

2017-10-12 12:43:56

Sport és szabadidő központ lehet a Déli pályaudvar területének egy részén, legalábbis a közbeszerzési tervpályázat szerint - írja a Magyar Hírlap. 




Tegnapi dátummal pályázatot írtak ki a Déli pályaudvar üzemi pályaudvari részén sport és szabadidős célú városfejlesztés megvalósításához tervezési feladatok (tanulmányterv, engedélyezési és kiviteli tervdokumentáció készítése) elvégzése. A pályázatok benyújtási határideje 2017. november 14.

A Déli pályaudvaron a fenti projekt ellenére megmarad a személyforgalom, a beruházás az üzemi területeket érinti, melyen részben a Testnevelési Egyetem számára létesülnek a közcélokat szolgáló épületek. A létesítmények egy része ugyan a Testnevelési Egyetem számára készül, de ezeket a lakosság is használhatja majd. A vasúttól nyert terület másik részén pedig eleve a nagyközönség kap létesítményeket. Összességében olyan új épületekkel gazdagodhat a terület, mint , például jégcsarnok, tenisz-, squash- és streetball-pálya, golfgyakorlópálya, gyermeksípálya, falmászószikla és extrémsportpálya. A tavalyi kormányhatározat TE esetében 2018 és 2022 közé teszi ezeket a beruházásokat, a TE fejlesztésének ez a második fázisa lesz, a nem vasúti területeken már ez előtt bővül az egyetem. 

A Déli pályaudvar sorsával már mi is többször foglalkoztunk. A most bemutatott jövőbeli fejlesztés a MÁV korábbi üzemi területein valósulhat meg, mivel azokat a vasúttársaság elköltözteti a pályaudvar mellől. A személyforgalmat azonban egy tavaly szeptemberi kormányhatározat értelmében mégsem szüntetik meg, így a teljes bezárás helyett egy hibrid megoldás valósul meg. A kieső üzemi területek pótlása komoly fejlesztést igényel, részben a Kelenföldi pályaudvarnak, részben a vonatok vidéki végállomásainak kell átvenniük ezeket a funkciókat. A tervek szerint négy vágány marad meg az alagút és a pályaudvar között, az Avar utca mellett.

INGATLAN HÍREK
Kezdődik az albérleti roham: mire figyeljünk lakás bérlésnél?
Kezdődik az albérleti roham: mire figyeljünk lakás bérlésnél?
Szeptemberben indul az új tanév. Az egyetemek, főiskolák közelében ilyenkor minden évben diákok sokasága keres albérletet, bérlakást. A megfelelő lakás keresése során nem elég csak az ingatlan fizikai állapotára, elhelyezkedésére figyelni. Az átgondolatlanul,rosszul megkötött lakásbérleti szerződés nem csak sok bosszúságot, de bizony komoly anyagi áldozatot is követelhet. Mi az, amire kellene, de nem mindenki gondol lakás bérlésnél? Mire figyeljünk?
kiadó lakás
Körkép és jó tanácsok ingatlanbérléshez
Budapesti kiadó lakások, házakKörülnéztünk a jelenlegi ingatlanpiacon: mit és mennyiért is bérelhetünk?
Gombamód nőnek ki a családi házak a földből
Gombamód nőnek ki a családi házak a földből
Sok család kezdett házépítésbe az elmúlt időszakban, az adatok szerint folyamatosan nő a bejelentett és elkészülő családi otthonok száma - ismerteti hétfői számában a Magyar Idők.
felugró ablak bezárása
Hasznos információk lakáskeresőknek!

Heti egyszeri hírlevélben értesítjük aktuális lakáspiac helyzetről és alakulásáról.

Név

Email *

Kérem, adja meg nevét és e-mail címét, hogy tájékoztatni tudjuk!
Email címe megadásával hozzájárul, hogy hírleveleket kapjon.

*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!